<body> leeloo u kuhinjici <body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>

Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Opis bloga

došlo mi da kuham

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


subota, 10.04.2010.
pire od krumpira i brokule i mini pljeskavice


Za pire vam otprilike treba 6-7 krumpira srednje veličine, 6-7 cvjetića brokule, žlica maslaca, margarina- meni za pire jedino paše margo nova, sa svim ostalim masnoćama mi pire ne valja, pola do deci mlijeka, po ukusu i želejnoj gustoći pirea

u vruću posoljenu vodu staviti kuhati krumpir izrezan na kockice, nakon desetak minuta i brokulu, kad je skuhano zdrobiti drobilicom za krumpir, umiješati odabranu masnoću i mlijeko, dosoliti po potrebi, možete ubaciti još kakav začin koji vam paše, meni se danas jelo prirodne okuse povrća.

za pljeskavice vam treba oko pola kg mljevenog mesa, žličica soli, papra po ukusu, dvije žlice ajvara. sve promiješajte, dodajte malo vode da ne bude pretvrdo, oblikujte u male pljeskavice i pecite na grill tavi dok se ne ispeku, ja volim kad je meso dobro pečeno, imam fobije od sirove hrane životinjskog porijekla ;), pečeno je sigurno ako jednu probodete i pritisnete i ne curi iz nje nikakv sok ;)

dobar tek












| Komentari 3 |


ponedjeljak, 05.04.2010.
leelooina "japanska" torta od nutele


250 g nutele
50 g maslaca
140 g šećera
100 ml mlijeka
60 g brašna
20 g gustina
6 jaja
prstohvat soli

aluminijska folija
masni papir
1,5 l vode

Maslac i sir ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekšaju.
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke tucite mikserom dok se ne zapjene pa im dodajte šećer i prstohvat soli te nastavite miješati dok se ne formira čvrst snijeg.
U posudu stavite nutelu i maslac pa ih kremasto izmiksajte na najmanjoj brzini.
Dodajte jedan po jedan žumanjak stalno miješajući.
Umiješajte mlijeko, promiješajte brašno i gustin pa i njih umiješajte u smjesu od nutele.
Kuhačom ili lopaticom nježno umiješajte bjelanjke u sir.
Kalup za tortu s odvojivim rubom (promjera 22 cm) obložite masnim papirom (i dno i rubove) s unutrašnje strane, a s vanjske strane ga obložite aluminijskom folijom i to u bar tri sloja.
U tako pripremljen kalup isipajte smjesu za tortu.
Pećnicu zagrijte 150 stupnjeva.
Zagrijte 1,5 l vode do vrenja.
Kalup stavite u veliki lim od pećnice, pa sve zajedno u pećnicu, potom u lim natočite kipuću vodu do polovine kalupa.
Pecite 60 minuta i ni slučajno ne otvarajte pećnicu prije.
Pečenu tortu odmah izvadite iz pećnice, pažljivo odmotajte foliju, odvojite stanicu kalupa i maknite masni papir.












| Komentari 4 |


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.